Українська армія наступала за підтримки артилерії та авіації, – ОК «Південь» ЗСУ

Поточна оперативна обстановка на півдні України наприкінці 29 травня

Обстановка на південному напрямку динамічна та напружена. Ворог продовжує підтягування резерви та облаштовувати оборонні рубежі на Херсонщині.

"Неподалік від Херсону триває вивантаження техніки – близько 120 одиниць Т-62 та БМП-2. В районі Нової Каховки та Степанівки облаштовуються танкові позиці, – повідомляє ОК "Південь". – Водночас наші підрозділи продовжують наступальні дії. Протягом доби в ході вогневої підтримки наступу та сковуючих дій ракетно-артилерійськими підрозділами у взаємодії з авіацією забезпечено втрати ворога у кількості 67 рашистів.

Знищено 6 танків Т-62, 2 реактивні системи залпового вогню «Град», 3 самохідних гаубиці «Мста-С», 3 одиниці броньованої та 13 – автомобільної техніки. Також ліквідовано пункт управління безпілотними розвідниками та командний пункт ворожого підрозділу.

Сили оборони вжили заходів із недопущення висадки десанту, але ворог замінував море. Після шторму ймовірні випадки відриву якірних мін і викиду їх на узбережжя. У зв’язку із цим – пляжний відпочинок – не тільки небезпечний, а ще й дратівливий момент для ворога, який не гребує атаками на скупчення мирних громадян".