Миколаївці вистоюють "кілометрові" черги, щоб отримати продуктові картки

Коментарi:

З ініціативи міського голови Олександра Сенкевича у Миколаєві запроваджується персоніфікований механізм надання гуманітарної допомоги.

Як розповів перший заступник мера Віталій Луков, у місті планують створити "продовольчу картку" в електронному форматі.

Це стосуватиметься всіх видів допомоги, що надаються у міських пунктах видачі. За повідомленнями влади, їх у Миколаєві 60.

"До єдиної бази отримувачів допомоги, сформованої на основі індивідуального податкового номера, матимуть доступ лише певні фахівці у міських пунктах видачі. Система почне працювати з наступного тижня, – зазначив чиновник. – Таким чином, одна людина вже не зможе отримати продукти в одному пункті , а потім піти до іншого і взяти знову. А тому, хто дійсно цього потребує, не дістанеться нічого".

Для того, щоб вас зареєстрували, потрібно прийти до пункту видачі допомоги з паспортом та ідентифікаційним кодом. Інформацію занесуть до Реєстру, після чого можна отримати продукти.

А ось самі миколаївці повідомляють, що вимушені вистоювати «кілометрові» черги, аби оформити картки. Причому механізм отримання дуже ускладнений навіть для людей і віці і обмежених у пересуванні.

Ось як описала свій «похід» за карткою член спілки журналістів Тетяна Даниленко.

Понеділок. Стоїмо кілька годин біля бібліотеки. Очередь – півтисячі точно. Мокнемо під дощем, щоб отримати якусь продуктову картку. Такого приниження ще не було.
Якась бабуся на коліні записує номер.
Потім треба йти до бібліотеки. По номеру? І хто її уповноважував? І на скільки дається ця картка? Я з протезом і паличкою мушу стояти кілька годин? Чи мало у нас волонтерів, щоби пройшлися по будинках. Врешті навіщо тоді ЖЕКи?І знала, що так буде, але сподівалася...

У коментарях до її посади люди пишуть про черги у Корабельному районі, який сьогодні знову обстріляли. Причому стоять не лише старі люди, а й мами з дітьми.