В Австрії протестували проти масових згвалтувань українців російськими окупантами

Українки провели у центрі Відня акцію проти масових згвалтувань російськими окупантами українських жінок, дітей та чоловіків.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Демонстрація проводилася в рамках всесвітньої акції "Women for Ukraine – жінки для України", започаткованої жінками в Латвії та Естонії, які стали частково оголеними перед посольством РФ, зі зв'язаними за спиною руками та мішками на головах.

Учасниці акції у Відні вийшли у популярний серед молоді парк біля Карлплатц у спідній білизні, обляпаній кров'ю, щоб привернути увагу австрійської та світової громадськості до проблеми сексуального насильства на розв'язаній Росією війні в Україні.

"Цією акцією дівчата хотіли висловити свою підтримку тим, хто зазнав жорстоких злочинів від рук російських окупантів, щоб потерпілі бачили підтримку всього світу і знали, що виконавці страшних злочинів будуть покарані. Звірства російських окупантів проти українських жінок, дітей та чоловіків не мають моральних , – заявили організатори з ГО "Unlimited Democracy".

Було зазначено, що прямо зараз щодня російські солдати ґвалтують українців з особливою жорстокістю.

"Окупанти на Херсонщині зґвалтували дівчаток 12 і 15 років, шестимісячну дитину, а троє малолітніх хлопчиків померли внаслідок отриманих травм. Бракує слів, щоб описати той жах, який відчувають українці прямо зараз.

Вони бояться за своє життя, вони борються, але їх гвалтують , катують, б'ють та вбивають", – заявляли учасниці акції.

Як повідомлялося, в Олександрівці на Херсонщині російські військові зґвалтували дітей – дівчат та хлопчиків, деякі з них загинули.