Ракетні системи HIMARS дістануть до Криму – у Кремлі паніка

Відсіч окупантам

Високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS, які США можуть поставити в Україну, значно посилять можливості ЗСУ завдавати ударів по глибині російської оборони або бойовим порядкам супротивника.

«Ці системи працюють у двох форматах – на відстані 25-30 км та до 300 км, що викликає істерику у Кремлі», – сказав військовий експерт Сергій Грабський.

"Перший – це система залпового вогню, яка може вести вогонь на відстані 25-30 кілометрів. І для нас це дуже важливо, тому що настільки невеликі мобільні засоби поразки будуть дозволяти нам дуже серйозно впливати на супротивника. Один з модулів здатний направляти ракету на відстань до 300 км Це викликало істеричну реакцію в Кремлі і навіть путінські пропагандисти захлиналися від люті, коли розповідали про те, що така зброя скоро надійде».

Грабський упевнений, що ракетні системи HIMARS здатні кардинально змінити ситуацію на фронті: «300 км – і для нас будуть доступні цілі в Криму, з яких здійснюється забезпечення ракетного обстрілу нашої території. Ситуація буде змінюватися вже докорінно, адже ми зможемо знищувати на далекому підході і зони забезпечення, і конвої, і склади, і пункти управління".