Ворога відігнали в оборону і він з відчаю б’є по житловим кварталам Миколаєва, – ОК «Південь»

Поточна оперативна обстановка на півдні України на 12.00 28 травня

Ситуація на лінії зіткнення має свою динаміку. Внаслідок контрнаступальних дій наших військ ворогу завдано суттєвих втрат і йому доводиться займати оборону на невигідних недообладнаних рубежах.

Бойові дії тривають. Загарбники продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру в населених пунктах вздовж адмінмежи Миколаївщини та Херсонщини.

Знов атаковано Миколаїв реактивними системами залпового вогню. З відчаю ворог намагається болюче вжалити і знов влучає в житлові квартали.

На окупованій Херсонщині шляхи виїзду на підконтрольні Україні території повністю заблокували. Автівки, якими люди намагаються виїхати з окупованих територій, ретельно фільтрують та повертають назад.

Не отримавши позитивної реакції світової спільноти на свою заяву про нібито готовність створення гуманітарних коридорів для виведення цивільних суден з заблокованих портів України, рашисти продовжують блокаду.

Корабельне угруповання лишається без змін, підтримуючи загрозу ракетних ударів. Також високою залишається імовірність атак стратегічною авіацією.