Учора окупанти обстріляли 49 населених пунктів Донецької та Луганської областей, – Угруповання Об’єднаних сил

Коментарi:

Угруповання Об’єднаних сил веде оборонну операцію у визначеному районі відповідальності на Донецькому і Луганському напрямках.

Протягом 27 травня уздовж усієї смуги оборони ворог застосовує бойову авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію великих калібрів, танки, міномети різних систем, завдає ракетно-бомбових ударів по цивільних об’єктах інфраструктури, мирних житлових кварталах.
Окупанти обстріляли 49 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях. Лише на Донеччині зруйнували і пошкодили 22 цивільних об’єкта, з них: 13 житлових будинків, будівельний завод, фермерське підприємство, пожежну частину, базу відпочинку, станцію техобслуговування, знеструмлено фільтрувальну насосну станцію. В результаті цих обстрілів загинуло троє цивільних, ще п’ятеро отримали поранення і травми різного ступеню важкості. Дані про загиблих, руйнування та пошкодження в Луганській області уточнюються.
Українські захисники і захисниці зі складу угруповання Об’єднаних сил відбили вісім атак ворога. На п’яти локаціях до ночі тривали бої.