На Південнобузькому напрямку ворог після відступу зайняв невигідну оборону, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 28 травня.


Розпочалась 94 доба героїчного протистояння українського народу. На Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза завдання ударів по з території Білорусі.
На Слобожанському напрямку ворог обстрілює підрозділи наших військ для недопущення їх подальшого просування в напрямку Державного кордону.
На Харківському напрямку противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Тернова, Прудянка, Руські Тишки, Кутузівка, Варварівка, Петрівка, Михайлівка, Коробочкіно та інших.
На Слов’янському напрямку основні зусилля зосередив на утриманні зайнятих позицій, поповненні втрат і запасів, а також створенні умов для відновлення наступу.
Продовжив завдавати авіаударів по Довгенькому. Намагався атакувати Пасіку, успіху не мав, відійшов. На Донецькому напрямку противник завдає ракетних ударів, збільшив інтенсивність дій оперативно-тактичної та армійської авіації.
Намагається закріпитись в районі Лимана.
Штурмував Сєвєродонецьк, Осколонівку, Тошківку, успіху не мав, зазнав втрат, відійшов.
Проводив наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Нагірне, Василівка, Комишуваха та Відродження успіху не мав, відійшов.
На Авдіївському напрямку ворог задіяв артилерію по цивільній інфраструктурі.
Ворожа армійська авіація діяла поблизу Ольгівського.
Внаслідок дій Сил оборони України ворог зазнав значних втрат та відступив в районах населених пунктів Новопіль та Новодарівка.
На Південнобузькому напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів та фортифікаційному обладнанні позицій третього рубежу оборони. Внаслідок наступальних дій підрозділів наших військ ворог зазнав втрат та зайняв оборону на невигідних рубежах.
Загарбники обстріляли Осокорівку, Нововоронцовку, Благодатне, Зорю і Таврійське. Продовжує нарощувати систему протиповітряної оборони на Криворізькому напрямку. Для поповнення втрат забезпечує угруповання знятими зі зберігання застарілими танками Т-62.
За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 8 атак ворога, знищено 5 танків, 10 одиниць броньованої техніки та 4 ворожих автомобіля, БпЛА типу “Орлан-10”.
Авіація знищила ротну тактичну групу противника з технікою та живою силою. На Харківщині десантники вертоліт Ка-52.