Командири рф забороняють евакуювати своїх поранених, щоб уникнути відповідальності за втрату техніки

Коментарi:

Своїх кидаємо!

Керівництво російських окупантів більше зберігає техніку, ніж своїх солдатів. Адже за втрату техніки на них чекає відповідальність, а от людей не шкода.

Водіям забороняють евакуювати поранених та підвозити продукти та пальне до передових підрозділів.

Як повідомили у Головному управлінні розвідки, такого кроку вдалися командири частин матеріально-технічного забезпечення окупаційних військ. Все це заради того, щоб уникнути відповідальності за втрату техніки.

Отже, понад три тисячі тилових автомобілів армії агресора продовжують зберігатись у пунктах постійної дислокації.

"З початку військового вторгнення в Україну війська матеріально-технічного забезпечення Росії вже задіяли понад 45 відсотків наявної автомобільної техніки. Проте виявилося, що вся логістична схема росіян не може забезпечити потреби значної кількості військ на відстані понад 100 кілометрів від власного кордону", – йдеться у повідомленні української розвідки.

Скільки автомобілів втратила росія у війні проти України

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 28 травня російські окупанти втратили 2 226 автомобільної техніки та автоцистерн. Водночас кількість знищених російських загарбників досягла позначки 30 тисяч людей.

У той же час, за 93 дні війни, яку розпочала Росія, українські військові знищили 1330 танків окупантів і 3258 бойових броньованих машин.

Водночас не вся техніка окупантів, яку вони втрачають, – знищена. Зафіксовано поодинокі випадки, коли вона потрапляє до українців як трофей. І не лише військові захоплюють техніку окупантів. На Київщині місцеві жителі викрали бензовоз росіян та сховали його. Там було 700 літрів дизеля. Згодом паливо передали для потреб лікарні, яка була без електропостачання та працювала на генераторі. А вже після того, як окупанти відступили, вантажівку передали на потреби української армії.