З Криму в херсонські степи повзтимуть 30 танків Т-62 зразка 1961 року, – ОК "Південь" ЗСУ

Коментарi:

На лінії зіткнення на півдні України тривають бойові дії.

Як повідомляє ОК "Південь" ЗСУ, противник продовжує укріплювати свою оборону. Для забезпечення себе будівельними матеріалами окупанти запустили на Херсонщині роботу цементних та бетонних заводів. Також варвари для власної оборони зривають плити із доріг.

Підтягнули на Херсонщину ешелон з близька 30 розконсервованих танків Т-62 зразка 1961 року! Везуть також автомобільну техніку, бойові броньовані машини, реактивні системи залпового вогню. По наших позиціях ворог наніс п’ять ударів гелікоптерами Мі-8.

Намагаючись ще раз атакувати наші позиції трьома гелікоптерами, ворог отримав гідну відсіч. Атаку було зірвано.

Під час авіаційної активності в небі над Миколаївщиною та Херсонщиною два ворожих ракети класу «повітря-повітря» самоліквідувалися.

Випущені вони були з того самого літака Су-35, що був збитий нашим винищувачем Міг-29.

За результатами наших контратак, противник зазнав втратив: 63 рашистів, 19 одиниць ворожої техніки, серед яких три сучасних танки Т-72, 5 одиниць іншої броньованої техніки та 2 автомобільної, реактивну систему залпового вогню «Град», самохідну артустановку, літак та 6 гелікоптерів.

Шторм в Чорному морі змушує частину ворожого корабельного угруповання відтягнутися до місць укриття біля Криму, але ракетних та десантних кораблі продовжують виконувати функцію блокувальників судноплавства та погрожувати нанесенням ракетних ударів по території України.