В степах Миколаївщини та Херсонщини знищено ще 35 окупантів, – ОК «Південь «ЗСУ

Обстановка на південному фронті за підсумками 26 травня.

Підрозділи ракетно-артилерійського озброєння у взаємодії з авіацією за добу виконали понад сто вогневих завдань. Орієнтовно знищено 35 рашистів та кілька бойових машин піхоти. Остаточні втрати ворога уточнюються.
На Каховській гідроелектростанції, де розгорнутий пункт управління Південного воєнного округу рашистів, може статися екологічна катастрофа.
На станції не працює два гідроагрегати, які окупанти не дають можливості відремонтувати. І це вже призвело до підтоплення Каховки, загрожує найближчим селам.
Внаслідок обстрілу Миколаївщини за добу поранення отримали 14 її мешканців. Найбільше обстрілів припадає на Миколаївський та Баштанський райони. На жаль, є загиблі.
Зокрема на околицях Березнегуватого під обстріл потрапили дві жінки, які випасали корів – одна з них загинула.
На Одещині ситуація стабільна. Контрдиверсійні заходи мають в результатах не тільки кількісні, а й якісні показники. Рівень патріотизму й свідомості серед населення регіону не відповідає очікуванням диверсантів.
Корабельні угруповання в Чорному морі продовжує тримати під загрозою ракетних ударів як південь України, так і інші регіони. Не виключено застосування і ракетних комплексів із Криму та стратегічної авіації.