Окупанти тягнуть резерви з Криму, а на півострів вивозять вкрадене на Миколаївщині та Херсонщині, – ОК «Південь» ЗСУ

Оперативна обстановка на півдні України на 12.00 27 травня

Обстановка на південному напрямку лишається напруженою.
Попередні спроби підступу до наших позицій на Херсонщині і на Миколаївщині зазнали розгрому. Тож, окупанти розпочали підтягування резерву з Криму. А в зворотному напрямку загарбники продовжують вивозити сільськогосподарську продукцію.
В Миколаївській області напередодні ввечері відбулись обстріли Куцурубської та Широківської громад, над акваторією Очакова працювали підрозділи протиповітряної оборони. Постраждалих, за попередньою інформацією, немає.
В Херсонській області окупанти продовжують обстрілювати тимчасово захоплені населені пункти та заявляти місцевим жителям, що це роблять ЗСУ. Стабільно важкою є ситуація у громадах, які межують із сусідніми областями. Окупанти не випускають місцевих жителів, які намагаються евакуюватися.
На Каховській ГЕС вже створено передумови для затоплення кількох населених пунктів. Адже підтоплення Каховки вже почалося. А нестабільна робота ГЕС може спровокувати стихійне лихо навколо Каховського водосховища, в якому міститься орієнтовно 18 кубічних кілометрів води.
На морі рашисти імітують бурну діяльність з організації так званих гуманітарних коридорів для виведення цивільних іноземних суден з українських портів.
Насправді це може бути нічим іншим, як можливістю наблизитися до українського берегу ворожим кораблям під прикриттям цивільних суден.
Довіри країні і армії, де не дотримуються законів і правил війни не товарищують із здоровим глуздом немає.
Перебування ракетних кораблів в морі, готовність стратегічної авіації та застосування берегових ракетних комплексів з Криму залишає вірогідність ударів на високому рівні.