На Миколаївскому напрямку ворог стягує до Херсона своїх недобитків, – зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на 18.00 27 травня

Триває 93 доба героїчного протистояння українського народу.
На Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.
На Слобожанському напрямку ворог намагається утримати займані позиції, продовжує систематичні обстріли населених пунктів, дистанційне мінування ймовірних маршрутів висування підрозділів наших військ.
На тимчасово зайнятих територіях Харківської області підрозділи 29-ї окремої залізничної бригади зі Смоленська із спеціальною технікою та обладнанням направлені для ремонту залізничної інфраструктури.
На Слов’янському напрямку окупанти обстрілювали Святогірськ, Богородичне та Вірнопілля, застосували авіацію для ударів по Слов’янську та Довгенькому.
На Лиманському напрямку ворог намагається витіснити наші підрозділи з Лиману та розвинути наступ на Слов’янськ. Обстріляв із мінометів і реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Озерне та Діброва. Також завдав авіаудару в районі Сіверська.
На Сєвєродонецькому напрямку окупанти штурмували Щедрищеве, Борівське і Тошківка, бої тривають.
На Бахмутському напрямку ворог штурмував Комишуваху, Берестове, Білогорівку, успіху не мав.
На Авдіївському напрямку противник застосував артилерію по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Новобахмутівка, Кам’янка, Авдіївка, Піск та Мар’їнка.
Завдав авіаударів із літаків Су-25 в районах Малої Токмачки та Оріхова.
На Південнобузькому напрямку агресор основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Здійснив невдалу спробу штурмових дій в районі Любомирівка.
На Миколаївському та Криворізькому напрямках ворог, у рамках логістичного забезпечення та доукомплектування підрозділів, що зазнали втрат, перемістив до Херсонської області автомобільну техніку, бойові броньовані машини та реактивні системи залпового вогню.
Ворожі кораблі в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.
На Херсонщині винищувачем МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ збито ворожий винищувач Су-35.