На Південнобузькому напрямку ворог вчепився за Херсонщину, на Донетчині загубив 52-у «Ка-Кашку», – Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 27 травня.

Розпочалась 93 доба героїчного протистояння eкраїнського народу.
На Волинському та Поліському напрямках зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.
На Слобожанському напрямку ворог здійснює доукомплектування мотострілецьких, танкових та артилерійських підрозділів, проводить дистанційне мінування місцевості.
На Харківському напрямку основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих позицій. На Слов’янському напрямку окупанти відновили наступ.
На Донецькому напрямку окупанти проводять активні наступальні дії.
Противник намагається розвинути успіх на Бахмутському напрямку, відрізати наші підрозділи від основних сил.
Намагається закріпитись у населеному пункті Лиман.
На Південнобузькому напрямку противник продовжує вживати заходів щодо збереження контролю над територією Херсонської області. Збільшив кількість обстрілів підрозділів наших військ, веде повітряну розвідку, здійснює інженерне обладнання позицій. Посилив угруповання за рахунок перекидання резервних підрозділів.
В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельні угруповання противника продовжують блокування цивільного судноплавства.
Минулуої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито 12 атак ворога, знищено танк, 5 артилерійських систем, 5 одиниць броньованої техніки та 5 автомобілів. Збито крилату ракету та БпЛА типу “Орлан-10”, а також вертоліт Ка-52 «Алігатор»ю. Це – російський розвідувально-ударний гелікоптер нового покоління «Ка-Кашка» здатна вражати броньовану та неброньовану техніку, живу силу та повітряні цілі на полі бою.
Винищувач Повітряних Сил Збройних Сил України збив крилату ракету в Чернівецькій області.