На Миколаївському напрямку ворог намагається вийти на адмінкордони Херсонської області, – Генштаб ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на 6.00 26 травня

Розпочалась 92 доба героїчного протистояння українського народу.
Противник наступає в Східній операційній зоні та продовжує завдавати ракетних і авіаційних ударів по об’єктах інфраструктури на території України.
На Волинському та Поліському напрямках зберігається імовірність ракетних і авіаційних ударів з території Білорусі.
Ворог обстріляв з мінометів калібру 120-мм та ствольної артилерії Бачівськ і Краснопілля Сумської області та Заріччя на Чернігівщині.
На Слобожанському напрямку противник обстріляв Тернову та Черкаські Тишки.
Ворог також стріляв із артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та танків райони населених пунктів Чепіль, Довгеньке, Курулька, Богородичне та Студенок.
На Донецькому напрямку головні зусилля противника зосереджені на взятті під повний контроль Лимана.
Ворог намагається закріпитись в районі Сєверодонецька. Вів штурмові дії в напрямку населеного пункту Устинівка, успіху не мав.
На Бахмутському напрямку бойові дії тривають. Противник безуспішно здійснив спроби наступу в районах Комишувахи, Липового і Нагірного.
На Авдіївському напрямку окупанти вели штурмові дії в районах Красногорівки, Кам’янки, Авдіївки та Пісків, успіху не мали.
На Новопавлівському напрямку ворог здійснив спробу наступу в районі Золотої Ниви, з втратами відійшов.
На Запорізькому напрямку противник обстріляв з артилерії Новопіль, Чарівне, Оріхів та Кам’янку.
На Миколаївському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення та забезпечити вихід на адмінкордони Херсонської області. Вів штурмові дії в районі населеного пункту Таврійське, успіху не мав.
На Криворізькому напрямку російські окупанти безуспішно намагалися вести штурмові дії в районі Миколаївки. Обстрілювали цивільну інфраструктуру поблизу Осокорівки, Трудолюбівки і Добрянки.
Противник продовжив інженерне обладнання позицій біля Чорнобаївки, Правдиного, Зорі.
Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито десять атак ворога, знищено 4 танки, 2 артилерійські системи, бронетранспортер, автомобіль . Підрозділи протиповітряної оборони знищили 5 БпЛА типу “Орлан-10”.
Ударна авіація Повітряних Сил Збройних Сил України завдала удару по позиціях противника – знищено особовий склад та до десяти одиниць легкоброньованої техніки. Наші винищувачі збили дві крилаті ракети.