Пенсіонерам, що працюють, зроблять перерахунок у 2022 році, – ПФУ

ПФУ проведе плановий перерахунок у 2022 році.

Додаткові виплати зможуть отримати люди, які вийшли на пенсію протягом останніх двох років та продовжують працювати.

Для кого проводять перерахунок
Як зазначили у ПФУ, пенсіонери, які після призначення пенсії офіційно працювали, тобто за них сплачені, або вони сплатили єдиний соціальний внесок, кожні два роки отримують право на перерахунок пенсії.
Такий перерахунок провадиться за зверненням пенсіонера або автоматично з 1 квітня. Право на автоматичний перерахунок визначає страховий стаж, отриманий у тому числі на лютий поточного року.
Перерахунок проводиться з урахуванням лише страхового стажу, отриманого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, або – у разі доцільності – з урахуванням стажу та заробітної плати, отриманих після призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Коли пенсіонери отримають додаткові виплати

Виплата перерахованих пенсій буде проводитись починаючи з червня та з доплатою за квітень та травень. Згідно зі статистичним звітом на 1 квітня 2022 року в Україні 10,8 млн. пенсіонерів, з яких 2 мільйони 700 тисяч ввважаються як працюючі. Середній розмір пенсії таких пенсіонерів – 4532,91 гривень, що на 162,46 грн.більше від середнього розміру пенсій усіх пенсіонерів (4370,45 грн).
2021 року ПФУ перерахував нарахування працюючим пенсіонерам.
Перераховано пенсії 633 тисячам пенсіонерів. Збільшено пенсії 313 тисячам пенсіонерів. Середній розмір підвищення становив 193,32 гривні.