Окупанти зробили спробу атаки у бік Миколаєва двома танками та трьома БМП

Коментарi:

Рашистів відігнали, одну БМП знищили

Командування «Південь» опублікувало оперативну обстановку у регіоні станом на 26 травня.

Повідомляється, що протягом доби рашисти здійснили кілька атак. Так, посилений взвод за підтримки двох танків та трьох БМП намагався обійти позиції ЗСУ та просунутися у бік Миколаєва.

«Вогненною поразкою, за підтримки чотирьох вертольотів Мі-8, знищено 7 окупантів та одну БМП-2. Отримавши потужну відсіч, ворог відступив на свої оборонні рубежі», – повідомили у Командуванні.

На жаль, не минає й дня, щоби окупанти не обстрілювали Миколаївську область. Протягом доби у Куцурубській громаді пошкоджено 4 об'єкти соціальної та адміністративної інфраструктури. Поранено одну людину.

У смт Первомайське загинула одна людина.

У селі Котлярове Шевченківської громади пошкоджено магазин та житловий будинок із господарськими спорудами.

Знову обстріляно Широківську громаду. Пошкоджено та зруйновано житлові будинки. Потерпілих нема.

А в Березнегуватській громаді після денного та нічного обстрілу є і загиблий, і поранений.

За ніч нашими ракетно-артилерійськими підрозділами у взаємодії з авіацією та Військово-Морськими Силами виконано понад 50 вогневих завдань. Втрати ворога уточнюються.

Також у Командуванні зазначають, що ворог продовжує інформаційну війну та закидає фейки про «бойовиків-нацистів» на Одещині, які дислокуються у школах та лікарнях. Загальновідома практика рашистів на прикладі того ж таки Маріуполя – виправдати себе заздалегідь, коли вражають саме такі соціально важливі та зовсім не військові об'єкти.