На Миколаївщині, де покришили окупантів, місцевий житель назбирав зброю та приховав

Після того, як окупантів вибили з Баштанського району, місцевий житель вирушив до колишніх боїв.

За околицею села він назбирав цілий арсенал зброї. Але замість того, щоб здати його, він його приховав про всяк випадок. Про це дізналися правоохоронці та 25 травня провели за місцем проживання санкціонований обшук.
Знайшли автомат системи Калашникова, магазин до нього, понад 640 патронів калібру 5, 45, а також гранату РГД-5. Крім цього 46-річний чоловік зберігав незареєстровану мисливську рушницю та патрони до неї.
Весь цей арсенал направили на експертизу. Готуються матеріали для вручення чоловікові підозри за ч. 1 ст. 263 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами".

Мешканцю Баштанщини загрожує до семи років позбавлення волі. У цілодобовому режимі працівники слідчого управління разом з оперативниками управління карного розшуку відпрацьовують та перевіряють інформацію про осіб, які можуть незаконно зберігати зброю та боєприпаси.

«Якщо до вас будь-яким чином потрапила будь-яка зброя, яка могла залишитися як після присутності окупаційних військ, так і випадково знайдена десь, патрони або інші боєприпаси, будь ласка, негайно здайте їх у найближчу поліцейську дільницю або повідомте про вказані знахідки поліції. Відповідно до законодавства за незаконне придбання, зберігання зброї та боєприпасів передбачено кримінальну відповідальність», – нагадали у відділі комунікації Головного управління Національної поліції України у Миколаївській області.