На півдні ворог мінує узбережжя , а на сході захопив Мідну Руду, де мешкало 9 чоловік

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на 18.00 26 травня.

Триває 92 доба героїчного протистояння українського народу.
Противник наступає у Східній операційній зоні та продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах інфраструктури на території України.
Ворог і далі обстрілює з мінометів та ствольної артилерії позиції Сил оборони у прикордонних районах Сумської області.
На Слобожанському напрямку активних він наступальних дій не проводив.
На Харківському та Слов’янському напрямках здійснив дистанційне мінування на маршрутах можливого висування підрозділів Сил оборони України.
За підтримки артилерії ворог вів наступ у напрямку населеного пункту Богородичне, успіху не мав, відійшов.
На Донецькому напрямку ворог завдає ракетних ударів, веде розвідку, нарощує авіаційну підтримку.
На Лиманському напрямку зосереджував зусилля на вогневому ураженні наших підрозділів в районах Озерного та південніше Лиману.
Противник веде наступ на Сєвєродонецьк та Борівське. Успіху не має. У напрямку населеного пункту Устинівка має частковий успіх. Завдає ударів по мостових переправах.
На Бахмутському напрямку окупанти ведуть наступ у напрямках населених пунктів Комишуваха, Ниркове, Берестове та Білогорівка, успіху не мають, зазнали втрат та відійшли. У напрямках Покровського та Клинового ворог має частковий успіх, оволодів населеним пунктом Мідна Руда Бахмутського району. Населення цього села становить 9 осіб станом на 2001 рік.
На Авдіївському напрямку ворог намагався поновити наступ, успіху не має.
На Запорізькому напрямку угруповання противника додатково посилено сформованим танковим батальйоном на танках Т-62.
На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Продовжує обстріли наших військ та веде повітряну розвідку з використанням БпЛА. Веде мінування узбережжя Каховського водосховища.
На Бессарабському напрямку, на території Придністровського регіону Молдови, знижено рівень терористичної небезпеки. При цьому, особовий склад оперативної групи російських військ в регіоні продовжує несення служби в посиленому режимі.