Дві старенькі організували наркобізнес у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях

Коментарi:

В Одесі поліція виявила двох пенсіонерок, які створили цілий наркобізнес у південному регіоні України.

Правоохоронці отримали оперативну інформацію про угруповання, яке торгує канабісом. За попередньою версією слідства, організувала тіньовий бізнес 70-річна пенсіонерка. У неї також виявилася 63-річна спільниця, яка активно допомагала збувати наркотики. Їхня мережа працювала в Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

«Щоб задокументувати злочинну діяльність підозрюваних, правоохоронці провели низку санкціонованих Київським районним судом міста Одеси заходів, до яких залучили спецпідрозділи «Корд» та «ТОР», а також фахівців кінологічного центру поліції Одещини», – повідомили у поліції.

З житла та автомобілів громадянок вилучено понад п'ять кілограмів каннабісу, закупленого для подальшої роздрібної торгівлі. А також ваги, телефони та інші речові докази злочинної діяльності. Обшуки проводилися і у «наближених» до фігуранток осіб, у яких вилучили аналогічні наркотичні засоби у менших обсягах.

«Обом пенсіонеркам оголошено підозри за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. За незаконне придбання, перевезення та зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів їм загрожує покарання позбавленням волі терміном від шести до десяти років із конфіскацією майна», – уточнили у відділі комунікації поліції Одеської області.