На Миколаївщині розбито ворожу ДРГ, переодягнену в українську військову форму, – ОК «Південь» ЗСУ

Підсумки 24 травня.

90 доба повномасштабного вторгнення рашистів в Україну на південному фронті була стабільно напруженою.
На Херсонщині ворог продовжує провокативний обстріл ними ж окупованих населених пунктів, та намагається звинуватити в цьому ЗСУ.
Здійснив спробу атакувати з повітря за допомогою авіації.
Рашисти мають намір мобілізувати українців з окупованих територій Херсонської області для війни проти України. Це є грубим порушенням Женевської конвенції і кваліфікується як військовий злочин.
Знов по житловим кварталам Миколаєва нанесено удар системою залпового вогню «Смерч». Є дані про поранення цивільної особи.
На північному сході Миколаївщини, в напрямку Кривого Рогу відбулось бойове зіткнення нашого підрозділу із специфічною групою ворожих сил. Противник за підтримки двох бойових броньованих машин «Тигр» під прикриттям мінометного вогню намагався захопити наш спостережний пост. При цьому, на рашистах був військовий однострій ЗСУ.
Атаку було відбито, знищено чотирьох окупантів.
За добу нашими ракетно-артилерійськими підрозділами завдано ворогу таких втрат – 33 рашисти, 7 одиниць броньованої й автомобільної техніки.
На Одещині ситуація стабільна і контрольована. Контрдиверсійні заходи тривають. Їх результатом, в тому числі, стало викриття СБУ жителя регіону, який відкрито проводив проросійську пропаганду у соціальних мережах.
Чоловік у своїх постах дискредитував ЗСУ та відкрито підтримував криваву війну, яку розв’язала рф. Прибічнику сепаратизму повідомлено про підозру у вчиненні злочину. А покарання в умовах воєнного стану передбачено аж до довічного ув’язнення.
6 великих десантних кораблів та 2 ракетних кораблі продовжують тероризувати ситуацію в північно-західній частині Чорного моря. Тим часом моряки рф, які беруть участь у війні проти України, відмовляються виконувати бойові завдання через аварійний стан кораблів.