На Південнобузькому напрямку після значних втрат ворог шукає резерви, – зведення Генштаба ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 25 травня

Триває 91 доба героїчного протистояння українського народу.
На Сіверському напрямку ворог продовжує артилерійські та мінометні обстріли позицій Сил оборони та цивільної інфраструктури у Сумській області з території рф.
На Харківському напрямку основні зусилля противник зосереджує на утриманні зайнятих позицій. Обстріляв Рубіжне. Крім того, здійснив чергову спробу наступу напрямку Тернової, успіху не мав.
На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли із артилерії, мінометів і танків в районі Святогірська та Довгенького. Також ворог завдав авіаційного удару в районі Байрака.
За підтримки артилерії та армійської авіації ворог безуспішно спробував взяти під контроль Пасіку.
За артилерійської та авіаційної підтримки веде бойові дії в районі Лимана.
За підтримки вогню артилерії, окупанти наступають на Сєвєродонецьк.
На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії в районі Комишувахи, Яковлівки і Троїцького, успіху не мав, зазнав втрат.
Ворог не припиняє мінометні та артилерійські обстріли позицій Сил оборони і цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Авдіївка, Піски, Мар’їнка, Оріхів та Новосілка. Застосував штурмову та армійську авіацію в районах Кам’янки, Авдіївки і Новомихайлівки.
На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Здійснював обстріли підрозділів наших військ та вів контрбатарейну боротьбу. Проводив заходи інженерного забезпечення основних шляхів сполучення та мостів.
Для поповнення значних втрат у живій силі та техніці окупанти формують резервні підрозділи зі складу Південного військового округу.
За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 9 атак загарбників, знищено 3 танки, 8 артилерійських систем, 18 одиниць броньованої техніки, спеціальний броньований автомобіль.
Підрозділи протиповітряної оборони збили 6 БпЛА типу “Орлан-10” та оперативно-тактичний безпілотний авіаційний комплекс “Zala”.