Модернізовані котельні зекономили 30 процентів газу, – «Миколаївоблтеплоенерго»

В опалювальному сезоні 2021-2022 років фактично фінішував масштабний проєкт Світового банку.

За його допомогою в Миколаєві було оновлено п’ять великих районних котелень, реконструйовано та оптимізовано тепломережі, встановлено індивідуальні та центральні теплові пункти.
Головна мета робіт – надання якісних послуг містянам та економія енергоресурсів, і відповідно фінансів, – сказав директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.
На цьому він наголосив на спільному брифінгу з керівництвом АТ «Миколаївгаз», що відбувся в одній з модернізованих котелень.

«Реконструкцію котельні було розпочато в серпні минулого року і з 1 листопада вона розпочала роботу. Загалом робота котельні дозволила зекономити 30 процентів газу, це становить 15-20 мільйонів гривень», – зазначив Микола Логвінов. – Так, у взаємодії з АТ «Миколаївгаз» конкретно на цій котельні було замінено і встановлено шафовий газорегуляторний пункт. Це дасть можливість забезпечити безперебійну роботу мереж».

За словами технічного директора АТ «Миколаївгаз» Дмитра Грицая, робота продовжується на інших котельнях, де також виконано реконструкцію системи газонадходження.
Незважаючи на постійні обстріли, працівники «Миколаївоблтеплоенерго» готуються до нового опалювального сезону.