Чи буде дефіцит солі в Україні: пояснення експерта

Коментарi:

Дефіциту солі в Україні не буде, її достатньо на складах. Проте, ціна на продукт може піднятися.

Про це повідомляє перший віце-президент Торгово-промислової палати України член Української ради бізнесу Михайло Непран.

"Сіль можна купити. Вона дещо дорожча та різноманітніша. Тобто, якщо вам потрібно посолити борщ, ви зайдете в магазин, і там не буде "Артемсолі", ви знайдете другу сіль. Тому хвилюватися причин немає", – зазначив Непран.

За його словами, на складах є запаси солі, а також деякі інші українські підприємства зараз активніше відновлювати свою роботу, зокрема, планується активізувати твір солі в Дрогобичі та Солотвино.

"Поруч із нами Польща. І є одна лінія родовищ, яка тягнеться з Прикарпаття, де без проблем ми зможемо купити сіль. Хоча, як на мене, краще вкладати у національний бізнес", – додав Непран.

Віце-президент Торгово-промислової палати України також порадив "у жодному разі не бігти і не скуповувати сіль", щоб не створювати штучний ажіотаж.

Нагадаємо, державне підприємство "Артемсоль" (Донецька область) через бойові дії зупинило роботу. Запаси готової продукції було вивезено ще у квітні.