Місто Южноукраїнськ та кілька вулиць у ньому перейменовуються

Коментарi:

У міськраді Южноукраїнська комісія одноголосним рішенням підтримала необхідність перейменувати місто, а також 14 вулиць місцевої територіальної громади.

Про це 24 травня йдеться у заяві прес-служби міської ради.

Питання необхідності перейменування Южноукраїнська розглядали на засіданні комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та бульварів на території Південноукраїнської міської ТО.

За результатами обговорення члени комісії "одноголосно підтримали необхідність перейменування міста Южноукраїнська".

"Адже відповідно до вимог Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" назва міста не відповідає нормам правопису та стандартам державної мови", – пояснили чиновники.

Нова назва буде Південноукраїнською, відповідно до рекомендацій Інституту української мови Національної академії наук України щодо нормативної форми власної назви міста.

Також за результатами обговорення одноголосно вирішено перейменувати 14 вулиць громади, а також визначено 7 вулиць, які потребують детальнішого вивчення питання про їх перейменування.

Підлягають перейменуванню:

  • у Южноукраїнську – вул. Дружби Народів, вул. Маяковського, вул. Пугачова, бул. Квітковий.
  • у смт. Костянтинівка: вул. Маяковського, вул. Лермонтова, вул. Поспєлова, вул. 93 Стрілецької дивізії, вул. 96 Танкової бригади, вул. Ковальська, провулок Пушкінський, провулок Матросова.
  • у с. Іванівка: провулок Пушкінський.
  • у с. Панкратове: вул. Ломоносова.

Вулиці, що потребують додаткового вивчення питання: вул. Прокоф'єва (Південноукраїнськ), бул. Курчатова (Південноукраїнська), вул. Нікітіна (смт.Костянтинівка), вул. Антипіна (смт.Костянтинівка), вул. Островського (смт.Костянтинівка), вул. Синявського (смт.Костянтинівка), вул. Чехмістренко (смт. Костянтинівка).

Доля назв вирішуватиметься на наступному засіданні цієї комісії, а також членами комісії будуть запропоновані нові назви вулиць за двома варіантами для кожної вулиці.

Після чого жителі нашої громади зможуть взяти участь у голосуванні на найвдалішу назву вулиці.

У міськраді наголошують, що після перейменування вулиць та міста у мешканців громади не буде жодних фінансових витрат, оскільки не потрібна заміна документів на майно чи землю, оновлення прописки.