Минулої доби в Херсонській та Миколаївській областях ворог втратив танк Т-72Б3, «Мсту», «Піон», «Гіацинт», – ОК «Південь» ЗСУ

Відсіч окупантам

На лінії зіткнення в Херсонській та Миколаївській області противник продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу та удосконалення фортифікаційного обладнання своїх позицій.
Нових ударних угруповань ворог не створював, активних наступальних дій не вів.
Замість того, проводив повітряну розвідку, під час якої втратив безпілотник-розвідник «Орлан-10». Та сама доля спіткала крилату ракету, спрямовану перед світанком на Одещину.
Також вкрито контрольно-спостережний пункт одного з ударних формувань противника на Херсонщині. Управління підрозділами ворогом втрачено.
В цілому за добу противник втратив модернізований танк Т-72Б3, самохідну гаубицю «Мста-С», іншу броньовану техніку,а також недорахувався 29 рашистів.
Дуже символічно на могилку планів ворога наші хлопці «поклали» дві «квітки» – крупнокаліберну гармату «Гіацинт» та самохідну гармату великої потужності «Піон».
Окупанти встановили жорсткі обмеження на виїзд з підконтрольної їм території, на блокпостах збагачуються, пропонуючи пропуск за 1000 доларів або їхній еквівалент. Але і тоді в слід підступно відкривають вогонь.
В Чорному морі продовжується маневрування шести великих десантних кораблів та двох носіїв крилатих ракет.
Окупанти по відкритих каналах зв’язку та морської безпеки називають води навколо Зміїного своїм територіальним морем, попереджаючи іноземні судна про небезпеку наближення.