У Миколаївській області спіймали лжепродавця бронежилетів, який крав зібрані для армії гроші

У Миколаївській області кіберполіцейські викрили шахрая на продажі неіснуючого військового спорядження.

Житель Первомайська обдурив волонтерів із Дніпра, які збирали кошти на допомогу армії, продавши їм шоломи, розвантаження, бронежилети, яких насправді не було. 18 травня співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області спільно зі слідчими та оперуповноваженими Первомайського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Первомайської окружної прокуратури припинили незаконну діяльність 20-річного містянина.

Він створював фейкові аккаунти та розміщував оголошення про продаж військової амуніції – каско, розвантаження, бронежилетів. Головною умовою фігуранта була передоплата. Кошти переказували на рахунки зловмисника, які він оформив на підставних осіб. Після отримання грошей аферист одразу зникав та видаляв обліковий запис.
Таким чином він обдурив волонтерів із Дніпра, які збирали кошти на допомогу армії.
Наразі встановлюється кількість постраждалих від шахрайських дій цього молодого шахрая та сума завданих їм збитків.
Під час обшуку за місцем проживання у афериста вилучили комп'ютерну техніку та мобільні телефони з обліковими записами, що підтверджують факти злочинної діяльності, а також банківські картки та сім-картки різних мобільних операторів.
Причому цей молодик вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічного злочину, однак був звільнений на підставі ст. 75 КК "Звільнення від відбування покарання з випробуванням".

0 травня за погодженням з Першотравневою окружною прокуратурою слідчі повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України "Шахрайство". Йому загрожує три роки позбавлення волі. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному, повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції України в Миколаївській області.