Експерти назвали єдиний спосіб, як окупанти можуть спробувати захопити Одесу

Коментарi:

Але й тут невдача: цей варіант – дуже ризикований та ресурсозатратний.

Незважаючи на всі спроби Росії дестабілізувати ситуацію в Бессарабському регіоні, окупанти не зможуть використати цей плацдарм для прориву на Одеському напрямку, тому єдиним способом для російських окупаційних військ прорватися на цьому напрямку залишається тимчасово окупований Крим.

Так, як стало відомо Defense Express із власних джерел, за оцінками низки експертів, Придністровський регіон у Молдові не несе прямої загрози безпеці України, зокрема через низький морально-психологічний стан оперативної групи російських військ (ОГРВ), особовий склад якої має панічні настрої та негативне ставлення більшості населення регіону до кремлівської політики.

Тому безпосередній напад ОГРВ без підкріплення вс рф неможливий. У той же час у разі факту посадки авіатранспорту Росії ракетні війська ЗСУ зможуть їх знищити – за умови попередньої згоди військово-політичне керівництво Республіки Молдова не буде проти таких дій.

Водночас, висадка десанту в гирло річки Дунай або на півдні Одеської області теж малоймовірна, тому єдина можливість прорватися на Одеському напрямку – направити з території тимчасово окупованого Криму цілу групу кораблів та десантних катерів уночі на Білгород-Дністровському напрямку.

Але для цього ворогові треба витратити величезну кількість людських ресурсів, додаткову підтримку з повітря тощо, що не зовсім відповідає планам ворога щодо затяжного характеру воєнних дій на території нашої держави.