Ворог обстрілює з мінометів миколаївські села, що знаходяться біля лінії зіткнення, – Генштаб

Коментарi:

Російські окупаційні війська готуються відновити наступальні дії у східній операційній зоні.

Про це повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні від 21 травня.

Продовжується підготовка підрозділів окупаційних військ для відновлення наступу на Слов'янському напрямі. Протягом дня ворог робив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Велика Камишеваха та Довге Харківської області.

На Слобожанському напрямку противник продовжує ведення бойових дій з метою утримання рубежів. Щоб не допустити виходу наших військ на державний кордон, завдавав авіаційних ударів та обстрілював з артилерії райони населених пунктів Чорноглазівка, Прудянка, Дементіївка та Тернова, – уточнюють у Генштабі.

Також російські війська готуються до наступу на лиманському напрямі.

На Донецькому напрямку противник намагається прорвати лінію оборони українських військ та вийти на адміністративний кордон Луганської області.

За підтримки авіації та артилерії вів штурмові дії в районах населених пунктів Липове, Василівка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області, успіху не мав.

Росіяни били авіацією та артилерією з цивільних об'єктів у Бахмуті та Врубівці. Також авіаційний удар завдали по Микільському у Волноваському районі.

На Південнобузькому напрямку окупанти активних бойових дій не проводили. Їхні основні зусилля зосереджені на утриманні вже зайнятих рубежів, веденні розвідки та заходах з інженерного обладнання позицій.

Однак від обстрілів орків страждають села Миколаївської області, які знаходяться недалеко від лінії бойової зіткнення – за мирними мешканцями б'ють з мінометів та артилерії.

На Сіверському, Волинському та Поліському напрямах обстановка істотних змін не зазнала.

Українська розвідка продовжує фіксувати, що російське командування проводить приховану мобілізацію для ротації військ, які зазнали втрат під час бойових дій проти ЗСУ. Також продовжуються примусові заходи щодо залучення чоловіків на тимчасово захоплених територіях України.

Також у Генштабі констатують, що на захоплених територіях південних областей України російські загарбники "націоналізують" майно українських телекомунікаційних компаній.