У Миколаєві взяли під варту трьох шпигунок, їхнього куратора шукають

Коментарi:

При принциповій позиції Миколаївської обласної прокуратури, 18 та 19 травня судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою чотирьом підозрюваним у державній зраді та несанкціонованому поширенні інформації про рух, переміщення та розміщення ЗСУ на території міста Миколаєва.

Встановлено, що мешканець Херсона створив агентурну мережу, спрямовану на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, а також обороноздатності та безпеці України. Він завербував чотирьох жителів міста Миколаєва, які виконували певні для кожного ролі.

Так, одна із жінок зібрала інформацію про місця дислокації військовослужбовців, яку передала організатору, орендувала на власне ім'я квартиру для диверсійно-розвідувальної групи.

Інша підозрювана з березня по травень систематично збирала та передавала інформацію про місця дислокації, пересування, особового складу та військової техніки ЗСУ, наслідки обстрілів цивільних та військових об'єктів, а також іншу інформацію про військову обстановку у місті.

Ще одна підозрювана, яка є працівником Миколаївської обласної станції переливання крові, переслала на телефон організатора фотозображення документів із зазначенням персональних даних 71 військовослужбовця військових частин України, а чоловік збирав інформацію про розташування підрозділів ЗСУ та інших утворених військових формувань із зазначенням координат.

Вживаються заходи щодо встановлення місця знаходження куратора агентурної мережі та притягнення його до відповідальності, повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області. Досудове розслідування з кримінального провадження здійснюють слідчі УСБУ у Миколаївській області.