Голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута керує регіоном із Миколаєва

Коментарi:

Російські окупанти викрадають та затримують проукраїнських активістів, блогерів в окупованій Херсонській області.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Інформація про те свавілля, яке здійснюють окупанти, фіксується, буде розслідуватися, і винні будуть покарані після деокупації Херсонщини та її повного звільнення", – сказав голова ОВУ.

Лагута розповів, що він та його команда керують областю дистанційно – з Миколаєва та Кривого Рогу (сам Лагута знаходиться у Миколаєві. – Ред.). Він також повідомив, що усі соціальні виплати мешканці Херсона отримують вчасно.

Крім того, рашисти перешкоджають евакуації людей із Херсонської області на підконтрольну Україні територію.

"Проблема з виїздом людей. Ось уже п'ятий день стоїть колона у бік Берислава, Давидова Брода... у бік Кривого Рогу Дніпропетровської області. Це три шляхи ви людей на неокуповану територію", – сказав Лагута під час онлайн-брифінгу сьогодні, 20 травня.

Він наголосив, що російські окупанти штучно створили складну ситуацію із забезпеченням жителів області продуктами харчування. Продовольства, яке вони завозять із тимчасово окупованого Криму, не вистачає, а українських волонтерів вони не пропускають.

Лагута нагадав, що Херсонська область фактично з перших днів збройної агресії Росії проти України була окупована за винятком трьох територіальних громад поблизу Дніпропетровської області.