На Південнобузькому напрямку у ворога закінчилася піхота, на сушу кидають членів членів екіпажів кораблів, – Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 15 травня

Розпочалась 81 доба героїчного протистояння українського народу. Противник веде наступальны дії у Східній операційній зоні.
На Волинському та Поліському напрямках активних дій не проводив. Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з території Білорусі.
На Сіверському напрямку противник здійснює обстріли та завдає авіаударів по території Чернігівської та Сумської областей.
На Харківському напрямку підрозділи противника активних бойових дій не вели.
На Слов’янському напрямку ворог намагався прорвати оборону наших військ, успіху не мав, продовжува перегрупування військ для поновлення наступу у напрямку на Барвінкове та Слов’янськ.
Противник намагається розвинути успіх на Бахмутському напрямку. Незважаючи на втрати, продовжує вести наступ на Лиманському, Сєверодонецькому, Авдіївському та Курахівському напрямках.
В Маріуполі триває блокування наших підрозділів в районі заводу “Азовсталь”. агарбники не припиняють завдавати авіаційних ударів та здійснювати артилерійські обстріли.
На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Продовжує утримувати зайняті позиції. Основні зусилля зосереджує на веденні повітряної розвідки та обстрілах позицій Сил оборони.
У зв’язку зі значними втратами 810-ї окремої бригади морської піхоти чф, її доукомплектування відбудеться за рахунок в тому числі членів екіпажів кораблів.
За минулу добу протиповітряна оборона Сухопутних військ та Повітряних Сил збила 8 повітряних цілей: 7 БпЛА типу “Орлан-10, один літак.
Авіація повітряних сил знищила взводний опорний пункт, командно-спостережний пункт роти, 10 броньованих машин та особовий склад противника.
На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито 12 атак ворога, знищено 8 танків, 5 артилерійських систем, 9 одиниць броньованої техніки та 5 автомобілів.