Лісівники Миколаївщини під час війни вирощують півтора мільйони сіянців лісових порід

Лісівники Миколаївщини продовжують виконувати основну роботу, де і коли це можливо. незважаючи на безперервні обстріли та «прильоти».

Знищено 240 гектарів насаджень
Ворожими снарядами пошкоджено лісові площі. Пожежі через бойові дії трапляютьсЯ мало не щодня. Навіть важко визначити точні масштаби втрат. Пожежні екіпажі їдуть в усі куточки за першої ж можливості. Останніми днями таких виїздів було понад тридцять. Орієнтовно вогнем уже знищено 240 гектарів насаджень. Не завжди і не всюди вдається оперативно локалізувати вогонь – часто на гасінні пожеж лісівники ризикують життям. Найскладнішою протипожежна ситуація залишається на Кінбурнській косі та приміській зоні міста Миколаєва.

Вирощують понад півтора мільйони сіянців лісових порід
Пошкоджено і сільськогосподарські культури. Де це можливо, йде підсаджування та підсівання, зокрема це провели на площі понад 400 гектарів.
Не менш важливо – забезпечити достатню якість та кількість основних лісових порід для лісокультурних заходів. Тому на розсадниках також кипить робота. Цієі весни висіяно розсадників на площі понад два гектари. «Плануємо виростити понад півтора мільйони сіянців лісових порід, – зазначили в Миколаївскому лісгоспі.

В лісах під Вознесенськом встановили 32 шлагбауми
Через військову агресію та кліматичні фактори збільшилась кількість лісових пожеж.
У зв’язку з цим в лісгосппх Миколаївщини проводиться робота щодо готовності підрозділів до оперативного гасіння загорань у лісі.
Зокрема у "Вознесенському лісовому господарстві" виконали ряд профілактичних заходів. Спільно з працівниками ДСНС провели три рейди з виявленню порушень правил пожежної безпеки в лісах. Облаштували 20 кілометрів мінералізованих смуг, провели догляд за мінералізованими смугами протяжністю 135 кілометрів.
Перекрито непланові дороги, встановлено 32 шлагбауми. Створена Лісова пожежна станція, укомплектована автомобілями, інвентарем, командою вогеборців.
В Миколаївському обласному управлінні лісового та мисливського господарства також нагадали, що на період дії воєнного стану забороняється відвідування лісів населенням і в’їзд транспортних засобів.