ЗСУ підбили виставковий вертоліт РФ, який не встиг зробити в Україні жодного пострілу

Коментарi:

Українські десантники збили російський гелікоптер Мі-28. Повітряне судно з пафосною назвою "Нічний мисливець" коштує 15 мільйонів доларів і є одним із найдорожчих вертольотів у світі.

При цьому українським бійцям вдалося збити вже три такі вертольоти, повідомляється в сюжеті ТСН.

Один із таких збитих вертольотів лежить неподалік від звільненого села Циркуни на Харківщині. Його підстрілила українська протиповітряна оборона. При цьому у вертольота залишився повний боєкомплект, що свідчить про те, що він не встиг зробити жодного пострілу. Також на місці лишилися ракети.

"Нічний мисливець" буквально розлетівся на шматки. Пілоти від такого потужного удару навряд чи мали шанси вижити, однак після падіння знищеного вертольота на землю українські військові не знайшли їх тіл. Тому бійці ЗСУ припускають, що їх могли вже забрати російські окупанти.

У РФ активно розповсюджують пропаганду про те, що Мі-28 є вершиною російського авіапрому, і гелікоптер розробляли тридцять років. Проте ключові елементи мисливця були спроектовані в Україні, розповідають журналісти. Так, радіоапаратура вироблялася у Львові, двигун – у Запоріжжі, а інтерактивні окуляри нічного бачення, як можна зробити висновок із маркування, в Італії.

Збитий на Харківщині Мі-28 є виставковим варіантом Нічного мисливця – це можна визначити, перевіривши його номер. Саме цей вертоліт брав участь у авіашоу в Росії, а також був на авіаційному форумі "Армія 2020" у російській Кубинці.