Зеленський назвав перший крок, який має зробити РФ для переговорів

Коментарi:

Росія в переговорах з Україною має зробити перший зрозумілий крок. Це – вивести свої війська на позиції, в яких вони були до початку повномасштабного вторгнення, 24 лютого.

Про це повідомляє прес-служба президента із посиланням на інтерв'ю Володимира Зеленського в італійському телеканалі Rai1.

На запитання журналіста, якого світу хоче Україна, глава держави відповів:

"Поваги до суверенітету, до територіальної цілісності, традицій, народу, мови. Поваги до людей, суспільства і до незалежності нашої держави. Я зараз сказав банальні речі, але саме всі ці звичайні нормальні речі порушила РФ. свої війська з нашої землі. Наших військ на території РФ немає. Вивести війська, деоккупувати наші будинки, я вже не кажу про те, що треба повернути все награбоване зі звичайних будинків".

Президент також зазначив, що українська сторона не робитиме жодних компромісів щодо своєї незалежності.

"У переговорах ми готові говорити – принаймні вийдіть з тієї території, яку ви окупували починаючи з 24 числа. Так, ви на деяких наших тимчасово окупованих територіях продовжуватимете стояти, на жаль, але це перший зрозумілий крок, щоб про щось казати, давайте це зробимо. Ми не чуємо відповіді на це питання", – зазначив Зеленський.

Він також додав, чи будуть репарації, суди, вироки.

"Але ми не зможемо повернути людей, дітей і за це прощення немає", – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, також президент України заявив, що він готовий особисто зустрітися і поговорити з президентом РФ Володимиром Путіним, але без прокремлівських посередників і на умовах діалогу, а не ультиматумів.