Ворог відходить від Харкова, веде розвідку на Південнобузькому напрямку, – зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація станом на 18.00 13 травня.

Триває 79 доба героїчного протистояння українського народу.
Окупанти не припиняють наступальні дії у Східній операційній зоні. Ворог продовжує завдавати ракетних ударів по об’єктах промислової інфраструктури та обстрілювати цивільні об’єкти.
На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив.
На Сіверському напрямку З території рф ворог обстрілював зартилерії цивільні об’єкти Сумської області та завдав авіаудару по Товстодубовому.
На Слобожанському напрямку основні зусилля противник зосереджує на забезпеченні відходу своїх підрозділів від Харкова та недопущенні виходу підрозділів Сил оборони в тил російського угруповання військ, зосередженого в районі міста Ізюм.
Підрозділи противника обстрілювали позиції наших військ в районах населених пунктів Петрівка, Питомник, Руські Тишки та Тернова.
На Слов’янському напрямку противник наступав на Богородичне, успіху не мав.
На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти намагалися встановити контроль над населеними пунктами Новоселівка Друга, Кам’янка, Мар’їнка і Новомихайлівка.
На Лиманському напрямку ворог безуспішно намагається закріпитись ву Олександрівці.
На Сєвєродонецькому напрямку здійснює активний вогневий вплив в районі населеного пункту Рубіжне.
На Бахмутському напрямку противник безрезультатно штурмував Золоте та Комишуваху.
На Авдіївському напрямку, за підтримки артилерії, веде наступальні дії у напрямках населених пунктів Кам’янка та Новоселівка, успіху не має.
У Маріуполі основні зусилля окупанти зосереджували на блокуванні наших підрозділів в районі заводу “Азовсталь”, продовжують обстріли.
На Південнобузькому напрямку активних бойових дій ворог не проводив, обстрілював підрозділи Сил оборони зі ствольної артилерії та мінометів. Вів повітряну розвідку.