У Миколаєві через обстріли сталися дві пожежі, четверо постраждалих

Оперативна обстановка на Миколаївщині станом на ранок 13 травня

Минулої доби в Миколаївській області зареєстровано дев’ять пожеж. П’ять із них сталися внаслідок ворожих обстрілів.
Двічі доводилося гасити хвойного настил на територіях Балабанівського та Галицинівського лісових господарств. Площу, яку пройшов вогонь, склала понад півтора гектари. Вогнебоці не допусти розповсюдження пожежі на більшу територію та на верхівки дерев.
Ще одну пожежу хвойного настилу, дерев, чагарників, сухої трави на відкритій території площею 0,2 гектари загасили вогнеборці в Корабельному районі міста Миколаєва.
Через потрапляння боєприпасів та їх уламків зафіксовано дві пожежі на об’єктах міста Миколаєва. У Корабельному районі горів металевий вагончик на площі 30 квадратних метрів. Там постраждало четверо чоловік.
В Інгульському запалала покрівля будівлі на площі 3 квадратних метри.
З інших причин зареєстровано 4 пожежі. Три пожежі сухої трави та чагарників сталися на відкритих територіях у Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах області. Загальна площа – 7,9 гектари.
У Первомайську зайнялось на балконі дев’ятого поверху житлового будинку по вул. Достоєвського. Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу, врятувавши від вогню квартиру. Постраждалих та травмованих немає.
Піротехніки вилучили п’ять боєприпасів. Загалом з початку війни знешкоджено 1773 боєприпаси. Також рятувальники розлили для потреб миколаївців 43 тонни технічної води, повідомили в ДСНС України в Миколаївській області.