На Південнобузькому напрямку ворог застосовує ствольну артилерію та міномети, – Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація на 6.00 13 травня.


Розпочалась 79-а доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.
Противник веде наступ у Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей та утримання сухопутного коридору з Кримом.
На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив.
На Сіверському напрямку противник здійснює перекидання у прикордонні райони Брянської області додаткових підрозділів артилерії для провокаційних обстрілів.
На Харківському напрямку наступальних дій не проводив. Основні зусилля зосередив на недопущенні просування наших військ до Веселого.
У Воронезькій та Білгородській областях продовжено до 25 травня дію підвищеного рівня терористичної загрози.
На Донецькому напрямку противник намагається встановити повний контроль над Рубіжним.
На Лиманському напрямку підрозділи ворога намагалися закріпитись біля Олександрівки.
На Бахмутському напрямку штурм окупантами Оріхового та Комишувахи успіху не мав.
На Курахівському напрямку ворог вів наступальні дії у напрямку Мар’їнки.
Ворог завдає артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю, основні зусилля зосереджував на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу “Азовсталь”.
Застосовує стратегічну авіацію.
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник вів артилерійські обстріли підрозділів наших військ по всій лінії та повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.
На Південнобузькому напрямку окупанти активних бойових дій не здійснювали, обстрілювали підрозділи наших військ зі ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Олександрівка, Таврійське, Котляреве, Ганнівка і Осокорівка.
За минулу добу протиповітряна оборона Сухопутних військ, Повітряних Сил та Десантно-штурмових військ вразили сім повітряних цілей: 5 БпЛА типу “Орлан-10, вертоліт Ка-52 та крилату ракету.

На Донецькому та Луганському напрямках відбито 18 атак ворога, знищено 13 танків, 8 артилерійських систем, 27 одиниць броньованої техніки, 2 одиниці спеціальної інженерної техніки та 5 автомобілів противника.