Рудого кота, який тинявся сухими трубами «Миколаївводоканалу», впізнали господарі

Кота Марковича, який тинявся під землею по стічних трубах у Миколаєві, повернули господарям.

Як повідомляли «Миколаївські новини», працівники комунального підприємства «Миколаєводоканал» врятували кота, який дістався головної насосної станції каналізаційною трубою. Він вижив завдяки тому, що у місті не було централізованого водопостачання. Мережа була заповнена, тому кіт не потонув. Дізналася домашнього улюбленця по розірваному вуху сім'я Гаврюшин, яка живе за містом.

Його фото у фейсбуці розмістив «Миколаївводоканал». Як кіт потрапив у стічний колектор, ніхто не знає.

"Наш Маркович зазвичай виходив гуляти. Ну, там кішки, весна. Але не більше, ніж на дві доби. Завжди приходив, він розмовляв. Він такий балакучий, все розповідає. І його не стало. Ну, тиждень, думаю, може десь то загулявся, все одно прийде. Ми всі околиці обійшли. Усіх людей запитували, чи не бачив хто? Залишали номер телефону, щоб вони зателефонували. Чесно, зневірилися його знайти", – розповідає власниця кота.

Дістав кота зі стічних труб працівник "Миколаївводаканалу" Андрій Бондар. Кіт вижив завдяки тому, що у трубах не було води.
"Кіт був на острівці. Ми його дістали. Сходи спускали через люк. Спустився туди на страховому поясі, сумка там була. І все, забрав його. Мені було страшно більше за тварину, ніж за себе", – каже Андрій Бондар.
Господарі кота Марковича покажуть ветеринару та куплять нашийник із номером телефону.
Про цю історію розповіло «Суспільне. Миколаїв».