Пєсков заявив про відмову Києву в евакуації з "Азовсталі" поранених українських військових

Коментарi:

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков спростував можливість евакуації з "Азовсталі" поранених українських військових, про що раніше заявляла віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук.

Читайте також Страшні кадри поранених бійців "Азова" у підземеллях "Азовсталі"

Пєсков також прокоментував намір Києва підписати документ про евакуацію українських громадян із території заводу:

"Ми виходимо зі слів нашого президента, в яких йшлося про можливість усіх громадянських вийти з території заводу та залишити територію в будь-якому напрямку на їх вибір. А щодо військових, було сказано, що вони також можуть вийти, склавши зброю. До них будуть ставитися відповідним чином. Всім пораненим буде надано необхідну медичну допомогу", – сказав Пєсков у коментарі російським ЗМІ.

Сьогодні радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що росіяни під прикриттям обстрілів прориваються на маріупольську територію "Азовсталі".

Читайте також Стало відомо, який план Туреччина запропонувала Путіну щодо евакуації українських військових із "Азовсталі"

На день раніше Верещук повідомила, що Київ запросив обмін поранених солдатів ВСУ на російських військовополонених і попросила політиків не втручатися в переговори про евакуацію з "Азовсталі". За її даними, половина бійців на "Азовсталі" – тяжко поранені.