Коли варто почати інвестувати у криптовалюти

Коментарi:

Сьогодні. Це якщо відповісти коротко. Бажаєте докладніше?

Фахівці, які представляють онлайн обмінник криптовалют Crybex, розповідають, чому варто почати вкладати кошти у криптовалюти.

инвестиции в криптовалюты

Надійне збереження коштів

Під час воєнного стану, коли ринковий курс гривні абсолютно непередбачуваний і зрозуміло відрізняється від стримувального курсу, закріпленого Національним банком України, а також коли реально купити долар в Україні вкрай проблематично, криптовалюти стали оптимальним способом збереження цінності. Ніхто не знає, яким буде курс гривні після зняття воєнного стану, і якщо ви хочете прив'язати свої заощадження до курсу долара, уникнувши таким чином інфляції, переводьте гривню в стейблкоіни.

Стейблкоіни — стабільні монети, криптовалюти, курс яких прив'язується до певних активів — доларів США, євро, золота та інших. Наприклад, Tether (USDT) забезпечується американськими доларами і прив'язаний до курсу 1:1.

При цьому такі криптообмінники, як Crybex, оперативно налагодили роботу в умовах воєнного часу і безперебійно здійснюють угоди, крім угод за готівку в тих містах, де ведуться активні бойові дії. Тим не менш, навіть перебуваючи в такому місті, ви можете здійснити покупку або обмін біткоїн на Монобанк або ПриватБанк купити або продати крипту онлайн за допомогою банківської картки платіжних систем VISA або MasterCard.

Інвестиційний потенціал

Враховуючи дефляційну модель таких криптовалют, як Bitcoin, ви можете не просто надійно зберегти кошти, а й примножити капітал. Будь ласка, не забувайте золоте правило інвестування: вкладайте більше коштів, ніж можете відкласти. Криптовалюти — активи з високою волатильністю, але через обмежену загальну пропозицію (21 млн монет Bitcoin, наприклад) з часом курс піднімається все вище. І ми точно сміливо можемо сказати, що біткоїн сьогодні коштує дорожче, ніж коштував 5 років тому. Уявіть, 2017 року 1 BTC можна було купити за $1000. Ех.

Проте чи всі криптовалюти мають дефляційну модель. Тому ретельно вивчайте характеристики монет перед ухваленням рішення щодо інвестування. Крім цього, ми рекомендуємо хоча б мінімально розібратися в тому, що таке блокчейн і як влаштовані криптовалюти. Вирішивши приєднатися до світу криптовалют, стежте за новинами індустрії та шукайте взаємозв'язок між медіафоном та коливаннями курсів. Наприклад, підписуйтесь на канал Crybex в Телеграм, де ми щодня публікуємо дайджест криптоновості, тарифи, а також корисні статті. Чекаємо на Вас!