Ігор, Міша, Рома Путіни, колишня дружина, стара коханка – близьке оточення кремлівського тирана потрапило під нові санкції

Коментарi:

Санкційний список Великобританії тепер включає понад 1000 фізичних та 100 юридичних осіб.

Великобританія оголосила про свій останній раунд санкцій, спрямованих проти фінансової мережі російського президента, включаючи його колишню дружину, передбачувану коханку Аліну Кабаєву та найближче оточення. Про це пише The Guardian.
Нові санкції спрямовані проти "тіньової мережі, яка підтримує розкішний спосіб життя Путіна", йдеться у заяві міністра закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.
Серед нещодавно внесених до списку санкцій колишня перша леді Росії і колишня дружина Путіна Людмила Очеретна, екс-гімнастка Аліна Кабаєва, яку підозрюють у давніх таємних любовних зв'язках з Путіним.
За даними міністерства закордонних справ Великобританії, офіційні активи Путіна скромні, а його спосіб життя "фінансується клікою сім'ї, друзів та еліти".
Ми викриваємо та націлюємося на тіньову мережу, яка підтримує розкішний спосіб життя Путіна. Ми продовжуватимемо вводити санкції проти всіх, хто допомагає і підбурює путінську агресію, поки Україна не переможе», – йдеться у заяві Трасс.
За даними міністерства, офіційні активи Путіна скромні, а його спосіб життя «фінансується навколо сім'ї, друзів та еліти».
ЗМІ наводять список тих, хто потрапив під санкції: Аліна Кабаєва, Юрій Шамалов, Людмила Очеретна, Ігор Путін, Михайло Путін, Роман Путін, Віктор Хмарін, Володимир Колбін Ганна Зачепіліна, Олександр Плехов, Михайло Клішин.
Відомо, що Ганна Зачепіліна є бабусею Кабаєвою.
Михайло Шеломов – син двоюрідної сестри.
Юрій Шамалов, колишній зять Путіна, відомий також як президент «Газфонду» та член ради директорів Газпромбанку – організацій, які мають стратегічне значення для російського уряду. Ігор Путін – двоюрідний брат російського дикатора, був залучений до вигоди від уряду Росії або за підтримку уряду Росії як директор ВАТ «Міжнародний морський порт Печенгу».
Михайло Путін також двоюрідний брат президента Володимира Путіна. Як заступник голови правління групи СОГАЗ, а також заступник голови правління Газпрому брав участь у дестабілізації України.
Роман Путін – племінник диктатора та голова ради директорів ТОВ «Група компаній MRT», які ведуть бізнес у російському транспортному секторі, що мають стратегічне значення для уряду Росії.
Санкційний список Великобританії тепер включає понад 1000 фізичних та 100 юридичних осіб.