ООН розпочинає розслідування військових злочинів в Україні

Коментарi:

Резолюцію підтримали 33 країни – учасниці РПЛ ООН.

Рада з прав людини (СПЛ) ООН 12 травня більшістю голосів підтримала резолюцію про погіршення ситуації з правами людини в Україні внаслідок російської агресії. Резолюцію підтримали 33 країни – учасниці РПЛ ООН, включаючи США, Велику Британію, Україну та Чехію, що посіла місце РФ.
12 – утрималися, Китай та Еритрея виступили проти.

У резолюції Рада підтвердила свою вимогу до РФ про негайне припинення військових дій проти України та попросила Незалежну Міжнародну комісію з розслідування провести розслідування "подій у районах Київської, Чернігівської, Харківської та Сумської областей наприкінці лютого та березні 2022 року, включаючи їхній гендерний аспект, з метою притягнення до відповідальності винних, повідомляється на сайті ООН.

"Росія має негайно припинити свою агресію, вивести всі свої сили з усієї території України та надати міжнародним правозахисним та гуманітарним організаціям безперешкодний, негайний та безпечний доступ до осіб, переміщених з постраждалих від конфлікту районів України та утримуваних на території Росії або територій, контрольованих або Російською Федерацією", – йдеться у повідомленні.