На Миколаївському напрямку ворог продовжує артобстріли позицій наших військ, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 12 травня

Розпочалась 78 доба героїчного протистояння українського народу.
Противник веде наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей і утримання сухопутного коридору з Кримом.
На Волинському, Поліському та Сіверському зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з території Блорусі.
На пунктах пропуску та в районах Брянської та Курської областей перебувають посилені наряди прикордонної служби фсб. Окупанти здійснили артобстріли населених пунктів у Городнянському районі Чернігівської області та завдали авіаційного удару по населеному пункту в Шосткінському районі Сумської області.
На північ від Харкова ворог обстрілює з артилерії.
На Слов’янському напрямку окупанти здійснюють перегрупування військ для поновлення наступу на Барвінкове та Слов’янськ.
З метою доукомплектування підрозділів, що зазнали втрат противник перемістив до визначеного району близько 300 одиниць озброєння та військової техніки.
На Донецькому напрямку підрозділи противника намагаються розвинути наступальні дії на Лиманському, Сєверодонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках. Основним завданням залишається встановлення повного контролю над Рубіжним, захоплення Лиману та Сєвєродонецька.
На Лиманському напрямку ворог форсував річку Сіверський Донець. У напрямку на Сіверськ веде наступ в бік Зеленої Долини і Новоселівки. Тривають бойові дії .
З території рф у напрямку Кремінної перекинув техніку понтонно-мостового парку.
На Сєвєродонецькому напрямку противник веде наступ у напрямку Кудряшівка, Сєвєродонецьк, має частковий успіх.
На Бахмутському напрямку ворог веде штурмові дії у напрямку Первомайська, Комишувахи, бойові дії тривають.
На Авдіївському напрямку противник веде штурмові дії у напрямку Новобахмутівки та Новокалинового.
На Курахівському напрямку ворог наступає у напрямках Степне – Новомихайлівка, Славне – Новомихайлівка та Олександрівка – Мар’їнка. Продовжуються бойові дії.
В Маріуполі основні зусилля окупантів зосереджені на блокуванні та спробах знищення наших підрозділів в районі заводу “Азовсталь”. Противник не припиняє завдавати авіаударів.
На Запорізькому напрямку ворог обстрілював підрозділи наших військ із ствольної артилерії великої потужності та реактивних систем залпового вогню.
На Південнобузькому і Таврійському напрямках противник намагається покращити своє тактичне положення.
На Миколаївському та Криворізькому напрямках ворог продовжує артилерійські обстріли позицій наших військ, веде повітряну розвідку, зокрема і з використанням БпЛА.
Крім того, на Миколаївському напрямку, у районі Нової Каховки ворог здійснює підготовку інженерних підрозділів до наведення понтонно-мостових переправ.
На Бесарабському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала.
На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 9 атак ворога, знищено 8 танків, 6 одиниць броньованої техніки, 5 автомобілів та одну зенітну установку.
Підрозділи протиповітряної оборони збили чотири БпЛА типу “Орлан-10”.