На Південнобузькому напрямку ворог окопався, а в Криму посилив протиповітряну оборону, – зведення Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 12 травня.

Триває 78 доба героїчного протистояння українського народу. Ворог не припиняє наступальні дії у Східній операційній зоні.
На Волинському та Поліському напрямках активних дій з його боку не відзначено.
Продовжує зберігатися загроза ракетно-бомбових ударів з Білорусі по інфраструктурних об’єктах України.
На Сіверському напрямку противник здійснював обстріли прикордонних районів України.
На Харківському напрямку основні зусилля ворога зосереджувалися на недопущенні просування наших військ. Протягом доби противник обстрілював позиції наших військ у районах сіл Питомника та Руські Тишки.
На Слов’янському напрямку ворог активних дій не проводив.
На Донецькому напрямку окупанти застосовували міномети, ствольну артилерію, реактивні системи залпового вогню та завдавали ракетно-бомбових авіаційних ударів з метою руйнування фортифікаційних споруд.
На Лиманському напрямку ворог намагається захопити ділянку на правому березі річки Сіверський Донець та закріпитись в Олександрівці. Безрезультатно штурмував Новоселівку.
На Сєвєродонецькому напрямку противник продовжує штурмові дії біля Воєводівки, успіху не має.
На Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках ворог веде штурмові дії з метою покращення тактичного положення своїх військ, успіху не має.
У Маріуполі ворог продовжив завдавати артилерійських та авіаційних ударів, основні зусилля зосереджував на блокуванні наших підрозділів біля заводу “Азовсталь”.
Окупанти проводили повітряну розвідку із застосуванням БпЛА у районах Покровська, Слов’янська та Павлограда.

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не вів, продовжує утримувати зайняті позиції. Основні зусилля зосереджував на вогневому ураженні підрозділів наших військ та нарощуванні системи радіоелектронної боротьби.
Противник здійснив нарощування системи протиповітряної оборони у західній частині Кримського півострова.