На Миколаївщині знайшли наркотиків на 7 мільйонів гривень

У нього правоохоронці вилучили понад 64 кг канабісу, що за цінами «чорного ринку» складає близько 7 мільонів гривень.

Поліцейські отримали інформацію про вирощування конопель на території одного з приватних домоволодінь.
10 травня слідчі Миколаївського райуправління поліції спільно з оперативниками обласного управління стратегічних розслідувань за силової підтримки роти поліції особливого призначення там провели санкціоновані обшуки.
За місцем мешкання 47-річного громадянина виявили обладнані ділянки для вирощування конопель. Крім того, вилучили понад 64 кілограмів канабісу як у подрібненому вигляді, так і вже розфасованого для збуту. За цінами «чорного ринку» вартість цього зілля складає близько 7 мільонів гривень.
Чоловіка слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі проводяться заходи щодо встановлення кола осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.
Кримінальне провадження розслідується за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, процесуальне керівництво здійснює Окружна прокуратура міста Миколаєва.
Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років, повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.