Десантник із позивним Собольок підбив із «Дашки» гвинтокрил, а ДРГ поклав з нової снайперської гвинтівки

Відсіч окупантам

Вже в перші дні вторгнення російських військ зведений підрозділ Десантно-штурмових військ, у складі якого був наш герой вів запеклі бої.

Цілодобові важкі бої, звільнення населених пунктів, зачистки та штурми ворожих позицій, відбиття численних атак, знищення його бронетехніки та живої сили – все це відбувалося під постійним вогнем артилерії та авіації агресора. Однак, українські десантники стояли стійко та непохитно.

– Я тоді ще перебував на посаді кулеметника, – розповідає снайпер 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади з позивним Собольок (позивний змінено). – Я зайняв свою позицію і був у готовності знищувати ворожу піхоту у разі її висування з флангу. Навіть серед звуків бою я почув гул лопатнй, а згодом побачив, як на нас йшла російська “вертушка”. З сусідньої позиції відкрили вогонь, але не влучили. Тоді я, прицілившись, теж дав чергу зі своєї “Дашки” (кулемет ДШК). У небі з’явився характерний дим і вертоліт почав падати до землі. "Підбили, мінус один!". Це все що було в моїх думках... І я далі зосередився на виконанні бойового завдання, – розповідає воїн.
Згодом “Собольок”, разом з побратимами, повернулися до свого підрозділу.
Його відмінне володіння зброєю та снайперські здібності помітило керівництво підрозділу. Десантник пройшов відповідну підготовку та отримав сучасну снайперську гвинтівку.
– Ніщо так не піднімає настрій, як розуміння того, що той, хто потрапив мені в приціл, вже ніколи не нашкодить. А нещодавно вдалося ліквідувати цілу диверсійно-розвідувальну групу, що зухвало висунулася у бік наших позицій. Замість диверсійних дій вони “поїхали на концерт до Кобзона”, – посміхаючись розповідає десантник. – Нас не зупинять ні ракети, ні танки, ні артилерія та інше озброєння окупантів. Ми будемо знищувати загарбників, поки не очистимо від них Україну.
Удачі тобі Собольок!
За матеріалами служби зв‘язків з громадськістю 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади ДШВ ЗСУ.