«Зерно в обмін на ленд-ліз, «Раптори» не тонуть», – божевільні вигадки російської пропаганди про події на півдні України

Коментарi:

9 травня в бій йшли російські пропагандони

Протягом минулого дня російські пропагандисти згенерували та розтиражували дезінформацію, що ЗСУ «не вдалося знищити російські катери «Раптор» біля острова Зміїний».

Таке повідомлення поширили на кількох російських Telegram-каналах з посиланням на неозначені «джерела, близькі до військової операції». В заяві також йдеться про те, що «екіпажі суден не постраждали».

Російська пропаганда займається маніпуляціє. Зокрема, поширюють тезу про те, що «незважаючи на невдалу посівну кампанію, з Одеської та Миколаївської областей масово вивозять зерно, щоб розплатитися за ленд-ліз, а також звинуватити рф у новому Голодоморі».

Така теза «вкидується» в інфопростір незважаючи на передбачені Україною плани експорту зернових.

Також російські пропагандисти розвовюджують фейки, що «жителі Маріуполя зі сльозами радості відзначають довгоочікуване свято. Вони можуть вдягнути георгіївські стрічки, які роками забороняла Україна». Така пропагандистська теза покликана ілюструвати те, що «Маріуполь повертається до мирного життя».

Ці підбірки з життя російських пропагандистів за минулу добу підготували в оперативному командуванні « Південь» ЗСУ.