В Одесі після влучання ракети в торговий центр розпочалася пожежа на площі 1000 квадратних метрів

Внаслідок російських обстрілів Одеси 9 травня загинула одна людина, п'ятеро було поранено. «Вдарили Одесою із застосуванням авіації, по місту випустили сім ракет.

«У хід явно пущено раритетні, радянські зразки, яких за віком вже наведення підводить. Вишукуючи стратегічні об'єкти, застарілими ракетами вдалося вразити «надзвичайно небезпечний» торговий центр та склад готової продукції широкого вжитку», – повідомило 10 травня оперативне командування «Південь» міноборони України.

«Вони і раніше не відрізнялися снайперською точністю, після кількох десятиліть зберігання, схоже, зовсім втратили здатність до наведення», – додала начальник об'єднаного прес-штабу Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Особливо постраждав торговий центр. За попередньою інформацією, ворожа ракета пробила дах будівлі центру та впала на заднє подвір'я. Максимальне пошкодження отримали магазини, що знаходилися в цій частині, а також генераторна та котельня. Прямо на місці вирви знаходився будиночок охоронця, але його в момент влучення ракети всередині не було.

У ДСНС України в Одеській області повідомили, що полум'я на площі 100 квадратних метрів гасили 53 вогнеборці за допомогою 10 одиниць техніки.