Сьогодні одразу п'ять російських губернаторів оголосили про відставку

Коментарi:

Відразу п'ять російських губернаторів оголосили про звільнення одного дня.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Спочатку про звільнення оголосив губернатор Томської області Сергій Жвачкін. Потім – губернатор Кіровської області Ігор Васильєв, губернатор Саратовської області Валерій Радаєв та голова Марій Ел Олександр Євстіфєєв.

Губернатор Рязанської області Микола Любимов заявив, що доопрацює до кінця терміну, але у виборах губернатора восени 2022 року не братиме участі.

"Цікаво, що ще в січні російські "Ведомости" повідомляли, що посади у першому кварталі можуть втратити дев'ять губернаторів, до яких накопичилися претензії з Кремля (зокрема й ті, хто подав у відставку сьогодні). Не виключено, що початок війни відстрочив цей процес. І до нього повернулися лише зараз", – аналізує Телеграм-канал "Політика Країни".

65-річний Жвачкін вважається одним із найдоросліших губернаторів у Росії. Він обіймав цю посаду з 17 березня 2012 року. До цього він працював у структурах "Газпрому".

Губернатору Кіровської області Ігореві Васильєву 60 років. Він став виконуючим обов'язки губернатора у липні 2016 року. У своєму телеграм-каналі він написав, що звільнився "у зв'язку з наближенням закінчення терміну повноважень" і має намір "продовжити роботу на федеральному рівні". Раніше Васильєв очолював Росреєстр.

63-річний голова Марій Ел Олександр Євстіфєєв займав із вересня 2017 року.

Більшість губернаторів написали, що Путін підтримав їхнє рішення про відставку.