РФ вивозить до Сирії викрадене українське зерно, буряк, картоплю та капусту – розвідка

Коментарi:

Окупанти продовжують вивозити та продавати викрадене в Україні зерно. Окрім зерна з окупованих територій вивозять до Криму великі обсяги викрадених у нашій країні овочів – буряка, картопля, капусту. Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Значна частина викрадених зернових знаходиться на суховантажних суднах під російським прапором в акваторії Середземного моря. Найбільш ймовірна країна призначення вантажу – Сирія, звідки контрабандою зерно може постачати країни Близького Сходу.

З Енергодару у напрямку Кам'янки під охороною військових виїхала колона російських КАМАЗів та DAF, завантажених зерном. Кінцевий пункт призначення колони-окупований Крим. У селі Волохів Яр на Харківщині колабораціоністи допомагають окупантам вивозити зерно з ангарів. Зерновози вирушають до російського кордону. Крім того, 1500 тонн зернових вивезено із Малої Лепетихи Херсонської області до окупованого Криму.

На початку травня окупанти вивезли з Луганської області не менше 100 тисяч тонн зерна, якого регіону вистачило б на 3 роки. З початку війни російські окупанти викрали з чотирьох тимчасово окупованих регіонів України сумарно 400 тисяч тонн зернових культур – третину від запасів, що зберігалися на цих територіях. Через блокування українських портів витрати України на експорт зерна збільшились у 7 разів.